Behandla dina besvär

Det enklaste sätter att bli av med sina allergiska besvär som pälsdjursallergiker är genom att undvika kontakt med djur som du är allergisk mot.

Om man är pälsdjursallergiker är det vanligt att man är allergisk mot kanin, katt och hund.


Om din pälsdjursallergi är lindriga kan du börja med att köpa receptfria antihistamintabletter på apotek och vid behov komplettera med receptfria ögondroppar.

Om du framför allt är täppt i näsan kan det vara bra att använda nässpray med kortison som hjälper mot snuvan. Viktigt att börja i god tid då det kan ta några dagar innan kortisonet i näsan ger full effekt.

Om inte receptfria läkemedel hjälper bör du kontakta läkare för rådgivning. Det finns receptbelagda läkemedel som läkaren kan skriva ut.

Behandla innan kontakt med djurOm man är pälsdjursallergiker är det vanligt att man är allergisk mot kanin, katt och hund.

Många allergiker har upplevt att de mått bättre av att ta antihistamin några timmar innan de till exempel ska hem till någon som har pälsdjur.

Om du får astma i närheten av pälsdjur kan du också behöva andas in extra kortison både före samt några dagar efter du träffar pälsdjur.

Vaccinering

Vid allvarligare allergier kan du behöva en allergivaccinering. Behandlingen pågår i sju veckor och du får då en spruta i veckan. Därefter får du färre och färre sprutor upp till var åttonde vecka.